Studio Roderick Vos

Studio Roderick Vos

Tijdelijk project 2012 – 2016.

Het verlichtingskunstwerk voor de studio van ontwerper Roderick Vos vormt een fraai contrast met zijn ontwerpen.

In het midden van de ruimte staat een grote zeskantige schakelkast.
Hierop zijn historische fabriekslampen aangesloten. Elke groep lampen wordt apart aangestuurd door middel van de authentieke schakelmaterialen op de schakelkast.

Vanuit de schakelkast kunnen de lampen ook digitaal worden aangestuurd.

Zowel de fabriekslampen als de historische onderdelen zijn afkomstig uit oude textielfabrieken die in Noord-Frankrijk hebben gestaan. De lichtgroepen op de schakelkast hebben daarom Franse namen gekregen.


Aan de binnenkant van de schakelkast bevinden zich de bedrading en de overige schakelmaterialen. Dit samenstel van typisch vormgegeven onderdelen, zowel historisch als modern, is zorgvuldig gerangschikt en wordt verlicht.

De ronde vensters aan de achterkant van de schakelkast geven een inkijk in de binnenkant.