Mijn lichtprojecten

Praktische en stijlvolle toepassingen

Mijn lichtprojecten variëren van klein naar groot: ze zijn geschikt voor zowel woon- als werkomgevingen, maar ook voor openbare ruimtes zoals pleinen, gebouwen en interieurs. Ze bestaan uit een schakelkast, waarop één of meerdere fabriekslampen zijn aangesloten. De schakelkasten worden per project of situatie op maat gemaakt. Ze bevatten authentieke schakelmaterialen waarmee de aangesloten lampen worden bediend.

Fraaie zoemende volt- en ampèremeters wijzen de hoeveelheid spanning en stroom aan, die met draaischakelaars of handwielen kan worden geregeld. Bediening van de robuuste schakelaars geeft direct een zichtbaar resultaat.

De aansluitkabels van de lampen zijn zichtbaar en zorgen voor een opvallende belijning in de ruimte. De fabriekslampen kunnen zó worden gemaakt dat ze in hoogte verstelbaar zijn. Door de toegepaste dimmers kan worden gekozen voor een warm sfeerlicht of een heldere werkverlichting. De schakelkasten zijn eenvoudig te bedienen en voldoen aan de hedendaagse eisen. Een handleiding wordt meegeleverd.

Een aantal projecten die ik heb gerealiseerd waren van tijdelijke aard. In Het Lichtatelier zijn de schakelkasten van deze projecten te zien, enkele daarvan in werking.

Enkele projecten zijn nog steeds op locatie te bezichtigen. Ik heb de volgende onderverdeling gemaakt:

Kleine projecten: wandobjecten en verlichtingen voor woon- of werkruimten.

Middelgrote projecten: verlichting voor een restaurant, kantine, kantoor of ontwerpstudio.

Grote projecten: verlichting voor een gebouw.